Jaarverslag R2

Jaarverslag R2

SGO R2 begon het seizoen 2023/2024 met de nodige nieuwe spelers. Mario, Ronald R. en Gijs van Dongen werden onderdeel van het team en met Kris hadden we een gloednieuwe teamcaptain. Teamcaptain Kris was duidelijk: Hij wilde kampioen worden.

Het team heeft het hele seizoen in redelijk dezelfde opstelling gespeeld. Met elf spelers en de ‘Coach’ Kris, zag het er als volgt uit:

?

 

We bespreken het jaarverslag per wedstrijd én per speler.

Allereerst de man met een doel, Mario ‘Bijlow perfect’ Dirks.

De eerste wedstrijd van dit jaar vond plaats op maandag 26 september, tegen 3-Torens 1. Vorig jaar was dit nog één van onze mede-degradatiekandidaten. Het was dus gelijk de 'eerste test' hoe ons team er voor stond. Zoals wel vaker aan het begin van het seizoen is het team nog niet helemaal ingespeeld. Ronald Ruytenberg en Menno Maarsen werden gewisseld voor Mees Eijsermans en Sam van Dongen.

Mario wist zijn eerste wedstrijd met niet al te veel moeite te winnen. Toch best spannend voor onze jonge 'herdebutant' die jarenlang geen RSB had gespeeld. Aan het begin van de wedstrijd stond hij nog wat gedrongen, maar hij hield alle ballen uit het doel en haalde een volledig punt binnen. Wat nog extra knap is om te benoemen is dat Mario zijn seizoen ongeslagen heeft afgemaakt.

De twee buitenspelers, Mees “SuaveMinteh” Eijsermans en Sam “Paixão ze in” van Dongen vielen zoals gezegd in. Onze eigen Minteh pakte zijn tegenstander in met meerdere schaarbewegingen. Helaas, net als soms gebeurt bij de echte Minteh, verloor Mees in het eindspel de bal. Hoewel het talent er dus van af spat, kon hij het punt helaas niet naar zich toe trekken.

Ook Sam liet zien het spelletje nog niet verleerd te zijn. In een kansrijke positie met drie pionnen voor een stuk stormde hij niet één veld, maar wel 64 velden over. Helaas overzag hij de tegendruk van zijn tegenstander en moest ook hij de witte vlag hijsen, maar niet geheel terecht.

De uiteindelijke uitslag werd 2,5-5,5 voor SGO tegen 3-torens 1! Zo waren de eerste twee matchpunten binnen.

Als volgende de man die misschien beter de kleine generaal had kunnen heten, Ronald ‘Trauwens, je wint niet van mij’ Ruytenberg.

Ronald speelde zijn eerste wedstrijd voor ons team tegen Erasmus. Hoewel dit officieel een uitwedstrijd was, werd hij op een andere dag op onze vereniging gespeeld. Ronald speelde tegen Jaap van Meerkerk een scherpe variant van het Frans. Daarin werden ze uiteindelijk beiden gedwongen om het nodige materiaal af te ruilen en moest Ronald kiezen voor een halfje.

Gedurende het seizoen was onze teameigen 'Trauner' eigenlijk elke wedstrijd solide. Tegen andere solide tegenstanders speelde hij doorgaans remise, tegen de wat aanvallender ingestelde spelers, zoals Guido Blankenstein wist hij te winnen. Daarmee heeft hij het seizoen ongeslagen af weten te maken, wat extra knap is omdat hij het hele seizoen op bord 1 heeft gespeeld.

Overigens werd Erasmus 3 in deze tweede ronde met 6-2 over de knie gelegd!

Daarna de man die vaak op hoge borden de stormvloed van de tegenstander moest stoppen, Niels “GeetruiDam” van Diejen.

Niels speelde alle wedstrijden mee. Het gif zat bij hem in de staart. De eerste drie wedstrijden speelde hij remise en de vierde verloor hij. Zoals Geertruida wel vaker een fout moet maken voordat hij goed gaat spelen. Na deze verliespartij was het ‘hek van de dam’ en wist Niels de laatste drie wedstrijden te winnen. Daarmee kwam hij op een uiteindelijk prima score van 4,5 uit 7.

Onze linksback, die helaas een aantal wedstrijden moest missen, was Menno “Dat ging Hartman” Maarsen.

Menno moest een paar wedstrijden missen wegens onder andere, hoe kan het ook anders, Feyenoord. Tegelijkertijd ging hij best ‘Hartman’ met zijn spel en probeerde hij met aanvallende leuke wedstrijden over zijn tegenstanders heen te denderen. Dat resulteerde in een mooie score van 3 uit 5!

Onze spelverdeler achterin was niemand anders dan Fokke “Ik mats je Wieffer niet” Lindeboom.

Fokke kende eigenlijk een soort gelijk spel als Menno. Echter, Fokke leek de vorm van zijn leven te hebben en speelde tevens op een wat lager bord, omdat Kris hem inzette als een echte ‘pinchhitter’. En dat voor een spelverdeler! Nou, Fokke zijn stukken werden vaak goed verdeeld in ons voordeel. In een groot aantal van zijn wedstrijden wist hij materiaal te winnen, waardoor hij aan het eind van het seizoen op 5,5 uit 7 kwam.

Ronde 3 was overigens alweer een eitje. Tegen HZP Schiedam 1 werd met 6-2 gewonnen.

Invaller nummer drie was, Arjen “Verliezen is ten St(r)engs(te) verboden” Kuin. Arjen speelde vorig seizoen nog in het tweede, maar is dit jaar teamcaptain van het derde. Als invaller bewees hij zeker weten zijn waarde, door twee keer remise te spelen tijdens belangrijke wedstrijden. In de vierde ronde, tegen Fianchetto 2, wist Arjen zijn tegenstander ook weer in een paardeneindspel van de winst af te houden, waardoor hij ook in die wedstrijd, een echte kraker, zijn waarde bewees.

De wedstrijd tegen Fianchetto 2 was de wedstrijd waar onze basisspelers voor het eerst individueel partijen verloren. Maar we wonnen toch, met 5,5-2,5!

Daarnaast was de box-to-box speler, die vaak in de buurt van de ‘16’ van de tegenstander was te vinden, Gijs “You’re going down, I’m yelling Timber” van Dongen. Gijs speelde het hele seizoen zware potten op de hoge borden. Vaak moest hij in het middenspel strijden, maar wist hij het eindspel steeds naar zich toe te trekken. Het zorgde ervoor dat onze box-to-box speler zijn tegenstanders vaak met chagrijn de stukken terug in de doos liet doen, want hij haalde een topscore van 4 uit 5!

In ronde 5 vond de ‘topper’ tussen Onesimus 2 en SGO 2 plaats. Beide ploegen waren tot dan toe ongeslagen. De voorspelling was dat SGO 2 zou winnen met 4,5-3,5 op basis van het aantal bordpunten. Het werd uiteindelijk 5-3, waardoor Onesimus op achterstand werd gezet.

Onze laatste invaller die we bespreken je Cor ‘Best Hancko zo’n invaller’ van Lennep. Cor is één keer ingevallen. Hij kwam in een benarde situatie terecht, zoals Hancko ook wel vaker overkomt. Tegelijkertijd wist hij daarna de stelling uitstekend te redden door de tegenstander zijn dame te winnen met een aftrekschaak. Met 1-uit-1 is hij procentueel gezien gedeeld topscoorder van het team en daarmee een waardig deel van ons elftal.

De wedstrijd tegen Ivoren Toren 2 werd nog als spannend ervaren. Het is een sterk team met jonge spelers, die vaak wonnen of slechts nipt verloren. SGO 2 was echter in een danig goede vorm dat ook deze wedstrijd positief werd afgesloten en wel met 5,5-2,5!

Dan nog de laatste veldspeler, de man in de spits, onze eigen David “Gimenez? Gimmegoals” van der Vloed. En waarom is David de spits geworden? Omdat hij onze eigen topscoorder is! Elke wedstrijd, makkelijk of moeilijk, werd gewonnen. En dan mistte hij er géén een. Een score van 7 uit 7 is maar weinigen gegund. Onze rijmende koning, zie ook het laatste teamverslag van het seizoen 23/24, gaat hiermee de geschiedenisboeken in. Gefeliciteerd, David!

De zevende ronde speelden wij tegen Barendrecht/IJsselmonde 2. Twee wedstrijden werden vooruit gespeeld, door Kris en Niels. Die wedstrijden werden beiden gewonnen, wat genoeg was voor het kampioenschap! Het was echter niet zomaar een overwinning. Het vaste basiselftal won maar liefst met 8-0! Een perfect overwinning.

Zo op het eind hebben wij nog speciale aandacht voor onze coach, nog beter dan die van Feyenoord omdat hij wél blijft, Kris “wedstrijd op Slot” van den Heuvel. Kris heeft het gehele seizoen de spelers tactisch geweldig neergezet. Hij hield spelers die vaak remise (kunnen) spelen op de hogere borden en zette expres spelers als Fokke en Mario, die wat aanvallender spelen, op de lagere borden om veel punten te pakken. Zelf schommelde hij tussen de borden en speelde vooral waar hij nodig was. En Kris wist zelf ook nog eens 6 uit 7 te halen, zonder een partij te verliezen.

Deze topcoach blijft nog zeker aan onze club verbonden en heeft al op zéér jonge leeftijd een kampioensteam neergezet, wat nog jaren meekan. Daarom eindigen we deze zin met een nieuw gezegde, wat hopelijk kan worden vereeuwigd in de clubgeschiedenis.

Een Slot op de deur? Doe mij maar een ‘Van den Heuveltje’. (Betekenis: Een slot op de deur is schijnzekerheid, ik wil 100% zekerheid.)

Back to Top