Eerste Overwinning Overschie R3

Wil speelde op het vijfde bord en was als eerste klaar. Zijn tegenstander gaf een kwaliteit weg, waarna haar stelling snel instortte. Zelf was ik op het vierde bord ook snel klaar. Mijn tegenstander misrekende zich in een combinatie en verloor een loper. Vervolgens werd hij teruggedrongen, verloor een pion en dreigde mat te lopen. Voor het zover was gaf hij op. We stonden met 2-0 voor!

Wat een luxe! De andere borden leken min of meer gelijkwaardig dus dat zag er goed uit. Daan op het achtste bord verzuimde middels een combinatie de kwaliteit te winnen en verloor even later. Jan verloor op bord drie en toen stond het weer gelijk. Echter Mees op bord zeven won weer, dus we stonden nog steeds voor. Nadat Serge won op bord zes hadden we nog een half punt te gaan. Rob op bord 2 accepteerde remise in een lopereindspel dat hij achteraf gezien had kunnen winnen. Schrijver dezes herkent het gevoel!

Marcel op het eerste had een moeilijke partij. Hij gaf een kwaliteit voor goed aanvalsspel. Zijn tegenstander verdedigde zich hardnekkig en moest een toren geven om niet mat te gaan. Vervolgens wist Marcel het resulterende eindspel in de tijdnoodfase te winnen en kon zelfs zijn tegenstander mat zetten. Uiteindelijk wonnen we dus met 5,5 tegen 2,5. Onze eerste winstpartij van het seizoen.

Back to Top