Reunietoernooi 85 Jaar

Nu is schrijver dezes nauwelijks objectief te noemen, maar wat is dit toch een fijne club om lid van te zijn! Al die enthousiaste jeugdspelers en hun leiders die steeds betere schakers worden, de grote schare vrijwilligers die in het zicht en achter de schermen al het werk verrichten die een club doet floreren en dan de geschiedenis, ooit geschreven door de gisteren aanwezige oude garde maar langzamerhand in handen van de jongeren, die er een nieuwe inhoud aan zullen gaan geven.

De dag begon met het jeugdtoernooi, waar hard om de prijzen werd gestreden. Ook werd door jeugdleiders simultaan gegeven.

 

Jonge helden met z’n allen tegen Niels!

 

Onze toekomst….

 

… kent vele gezichten

 

Niek, Job, Tibor, Paul, Iris en Dave.

Winnaars oudste groep:

Rayan Essanoussie, Iris Smit, Tibor Toussaint, Niek Bruynzeel, David , Paul Groen, Job Eijsermans

1) Iris - 4 punten

2) Tibor - 3 punten

3) Niek - 3 punten

Verschil op weerstandspunten.

Jongste groep:

Noah Groenewoud, Benjamin Rivera Guerero, Simon Rivera Guerero, Jim Staal

1) Simon - 5 punten

2) Benjamin - 3 punten

3) Jim - 2 punten

Daarna, toen ook de oudjes aanwezig waren, heette Marcel ons allen welkom en werd de fantastische, door Monique vervaardigde taart aangesneden door ons aller Hans. Ook fijn was dat Erik en Han de toernooiorganisatie op zich namen en zelf niet speelden; op die manier eindigden de meesten van ons wat plaatsjes hoger, waarvoor dank!

 

Oud en jong bijeen

 

Monique en Hans

 

Erik overziet het veld.

 

Kijk, zonder deze mensen lukt zo een dag niet.

Lonneke, Ed “tis hartstikke druk en iedereen zit op z’n foon!” , Hans en Joliene 

De eerste plaats werd gedeeld door Johan -  wel in de lijn der verwachtingen - en de geweldig spelende Albert, beiden met 6 uit 7. Taco Wirschell werd beste oud-lid op een derde plaats.

Fokke kan meer dan goed tennissen, Gijs is niets verleerd en Jesse wordt almaar sterker.

Kris is een kanjer aan het worden, Arnout is Arnout en Pim, ja Pim, gewoon geweldig met +1!

 

Han is blij, en wij ook: want Jan kwam langs!

De rookpauzes werden buiten druk bezocht; dat zijn goede gelegenheden om als jonge schaker aan de lippen te hangen van ons oudjes wanneer wij onze sterke schaakverhalen “van vroeger” oreerden. De jaren 80, toen schakers er nog als zwervers uitzagen en de lichaamsbeweging bestond uit de wandeling van en naar het cafe

 

Rinus, echtpaar van den Herik en Frits. Daar zit een hoop ervaring bij elkaar!

 

¨de Toppers¨ Albert, Taco en Johan; zouden ze ook kunnen zingen?

 

Mees en Jasper in actie

 

Marcel en Jan

Bekijk hieronder de gehele uitslag:

Na dit feest van herkenning, het ontspannen schaken en het bijpraten werden we ook nog eens verwend met een Chinese maaltijd, waar we ook weer de kans kregen wat ervaringen met elkaar te delen. Die maaltijd werd mede mogelijk gemaakt door de ouders van onze jeugdspelers Jane en David: daar halen wij altijd ons eten bij dit soort gelegenheden: www.newyangtsekiang.nl

Na dit feest van herkenning, het ontspannen schaken, de heerlijke Chinees ( www.newyangtsekiang.nl te Overschie, ouders van onze jeugdleden Jane en David ) keerden de meesten huiswaarts terwijl sommigen nog bleven vluggeren of klaverjassen. Het was een heerlijke dag! Dank aan iedereen die hier aan bijgedragen heeft, oud-leden die kwamen opdraven ( Ron, Daniel, Hans, Taco, Hans etc etc) waardoor deze dag extra cachet kreeg. Tot de volgende keer!

Rob

Back to Top