Openingsclinic & Boekpresentatie Groot Succes!

Op vrijdag 4 maart hadden we voor onze club een primeur. Een echte Openingsclinic gegeven door clublid en FM Johan Quist. Hij heeft ons meegenomen in de geheimen en ideeën van de Caro-Kann.

De avond werd eerst nog geopend door een korte boekpresentatie van oud-Nederlands kampioen en voormalig trainer van ons eerste team Rini Kuijf. Diverse van zijn smeuïge verhalen zijn gebundeld met als titel “Schiet mij maar lek”. Gelardeerd met leuke partijfragmenten en bijbehorende anekdotes genoot het publiek zichtbaar.

De zaal zat goed vol en na een korte pauze was het tijd voor onze eerste openingsclinic. Johan wist ziin publiek van elo 1300 tot 2100 goed te boeien. Hij heeft van diverse hoofdvarianten de achterliggende ideeën en structuren besproken. En naarmate de avond vorderde, ging hij dieper in op een variant die momenteel op topniveau uitgevochten word (o.a. door Giri en Carlsen). Hij legde zeer kundig de varianten en achterliggende ideeën uit. Er was voldoende ruimte voor vragen en opmerkingen vanuit het publiek. Al met al een zeer geslaagde bijeenkomst. En vermoedelijk komt hier nog een vervolg op.

Tegen 23 uur was het mooi geweest en werd het tijd voor nog wat gezellig napraten.

Back to Top