Overschie Online

De KNSB heeft dit seizoen de reguliere competitie om bekende redenen afgelast en een online competitie georganiseerd, waar in teams van maximaal 10 spelers elkaar ontmoeten in een wedstrijd van 5 spelers tegen 5. Je speelt 2 keer tegen dezelfde speler, 1 keer met wit en 1 keer met zwart. Je mag dus 5 van de 10 spelers elke wedstrijd opstellen, en de bord-volgorde wordt bepaald door de rating die je op dat moment hebt op chess.com, alwaar de competitie plaatsvindt. Het speeltempo is 10 minuten + 2 seconden increment. Ik beschouw het als iets tussen vluggeren en rapid en het is best lastig daar je draai in te vinden.

Ons team bestaat uit Albert, Cor F, David vd V, Gijs, Jesse, Kris, Mario, Niels, Rob en Serge.

Het is een leuke gelegenheid om toch schaak op niveau 3e klasse KNSB te spelen en omdat de indeling op verwachtte sterkte van teams is maar niet regionaal kom je ook clubs tegen waar je normaal niet tegen speelt. Er kleven natuurlijk wat nadelen aan het online schaken: je bent afhankelijk van je eigen verbinding en die van je tegenstander en de server van de host moet ook werken, en dat deed het niet allemaal goed in de eerste rondes. We hadden 1 matchpunt meer moeten hebben die we mis liepen door verbindingsproblemen. Het voordeel van deze competitie is dat je elkaars partijen live kunt bekijken en dat ze ook achteraf te vinden zijn in het archief van de wedstrijd, heel leuk en natuurlijk leerzaam.

Wij van Overschie staan na 2 van de 9 op de 8ste plaats. We hebben verloren van het zeer sterke King 2 uit Tilburg en ook een nipte nederlaag tegen het ons bekende Shah Mata viel ons ten deel. Maar goed, hoeveel punten je haalt maakt allemaal niet uit, je degradeert noch promoveert en het is vooral bedoeld om wat potjes te schaken op de zaterdagmiddag. Zaterdag 16 januari spelen we ronde 3 en 4 tegen respectievelijk Oisterwijk en Zundert, Brabantse clubs.

De stand is te vinden op het bekende knsb.netstand.nl

Rob Hopman-Been

Back to Top