Frits van den Bergh 50 jaar lid KNSB!

Afgelopen dinsdag 17 maart trotseerden Albert, Ronald en ik de coronamaatregelen om toch kort bij Frits van den Bergh langs te gaan. Frits werd lid van de KNSB in december 1969 en ik vermoed dat hij niet lang daarvoor lid zal zijn geworden van onze club. Velen van ons kennen Frits al jaren en tegenwoordig durf ik mijzelf daar ook toe te scharen.

Frits wordt door eigenlijk iedereen gezien als iemand met veel verantwoordelijkheidsgevoel en dat is begrijpelijk! In 1971 werd hij namelijk, toen hij dus pas anderhalf jaar lid was, Commissaris van Materiaal omdat hij “toch al altijd aan het opruimen was”. In de jaren daarna is Frits altijd actief geweest en gebleven voor de club. Zo was hij verdeeld over twee periodes 12,5 jaar lang voorzitter, maar is hij ook actief geweest als teamcaptain en sinds een aantal jaar als administrateur voor de penningmeester, om deze taak enigszins behapbaar te houden.

Het deed ons goed om Frits weer te zien en het was mooi om te zien hoe blij hij wel niet was met zijn speldje. Zie daarvoor ook de foto’s hieronder. Het is duidelijk dat niet alleen SGO, maar het schaken op zich bij Frits in zijn bloed zit, naast ook vooral mensen helpen en actief zijn. Frits, gefeliciteerd met jouw 50-jarig lidmaatschap!

Niels van Diejen

Back to Top