Gelijkspel na 'Elleboogshake'

Op 10 maart jl. trad het 2e viertal aan tegen en in Nieuwerkerk. Omdat Dick helaas verhinderd was, hadden wij het genoegen om Jan de Liefde voor het team uit te laten komen. De opstelling was als volgt: 1. Mario met wit, 2. Jan met zwart, 3. Martin met wit en 4. Ruud met zwart.

Na een korte instructie door de wedstrijdleider betreffende het Corona virus (geen handen schudden), werden na een 'elleboogshake' de klokken ingedrukt. Het spel ging rap van start en na een kwartier spelen zag het er allemaal rooskleurig uit voor de heren van SGO. Mario op 1 stond actief met een flinke ontwikkelingsvoorsprong. Hierdoor kon hij snel druk zetten en het paard van zijn tegenstander in het nauw drijven. Bij Jan op bord 2 ruilde wit zijn witveldige loper in het Frans (zoals de Frans spelers wel weten een grove fout). Vervolgens ruilde Jan zijn dame en wist hierdoor een nare dubbelpion op de a-lijn te creëren bij zijn tegenstander. Martin op 3 stond goed. Hij kwam goed uit de opening en zette druk op zijn tegenstander die na een verkeerde damezet een kwaliteit moest inleveren. Ruud op 4 kwam ook aardig uit de opening en kwam een pion voor.

Mario won vrij eenvoudig en ook Jan rondde zij partij mooi af. Goed dat hij bij ons wilde invallen. Bij Martin ging het mis en hij verloor onnodig (volgens onze vaste supporter Hans). Ruud speelde een paar slechte zetten, kwam een kwaliteit achter en was uiteindelijk kansloos tegen een aanval van dame en twee torens. 2-2 dus in wellicht voorlopig een van de laatste wedstrijden vanwege het Coronavirus. Met grote dank aan Mario die het grootste deel van dit verslag schreef!

Ruud Gorseman

Back to Top