Groene Hart Team Ronde 3

Vrijdag 13 december was één van die weinige vrijdagen in het jaar, waar er geen clubschaken was. Dit komt ongeveer twee, misschien drie keer per jaar voor en mag daarom een bijzonderheid worden genoemd. Vier fanatieke schakers moesten echter niet denken aan een vrije avond, woensdag is dan misschien gehaktdag, maar vrijdag is schaakdag. Het Groene Hart Jeugdcup team verzamelde zich trouw en vertrok op vrijdag om 18:00 uur richting Krimpen aan den IJssel voor de derde ronde van de befaamde jeugdcompetitie. Doordat vaste chauffeur Stefan had aangegeven liever niet te willen rijden wegens de verjaardag van Merlijn, vonden wij deze keer gelukkig de ouders van Tibor bereid om dit over te nemen. Ik heb het al een aantal maal gezegd maar ook nu weer, dank voor jullie flexibiliteit!

De opstelling was deze keer als volgt; 1. Max, 2. Jane, 3. Tibor, 4. David. De eerste wedstrijd was een simpele voor de onzen, daar er een team tekort bleek te zijn. Onze jonge spelers konden daarom een potje langer oefenen tegen elkaar, om zich niet te hoeven vervelen en begonnen wel gelijk met 4 punten aan de avond.

In de tweede ronde gebeurde echter iets wat wel héél vervelend was, aangezien Jane weer geen wedstrijd had. Dit team kwam helaas een speler te kort, waardoor Jane uiteindelijk maar 1 van de 3 wedstrijden heeft kunnen spelen. Moeilijk te voorkomen, maar vervelend is het wel. Max had deze wedstrijd zijn goede vorm meegenomen, want hij had al na 4(!!) minuten schaakmat gezet. Tibor en David moesten helaas de witte vlag hijsen, waardoor de tweede wedstrijd in 2-2 eindigde.

De derde ronde wist Max weer te winnen en kon ook David een puntje binnenharken. Tibor en Jane verloren hun wedstrijd helaas in deze laatste ronde, waardoor ook nu de eindstand op 2-2 werd bepaald. Alle drie de teams eindigden hierdoor op 8 punten! Door een aparte telling in de laatste ronde, vermoedelijk op weerstandspunten, of door de resultaten van de laatste borden niet mee te laten tellen, eindige Overschie uiteindelijk als tweede. Een mooie prestatie! Hopelijk biedt deze uitslag weer een mooie stap naar misschien wel een keer promotie naar de vierde klasse. We houden hoop, goed gedaan jonge schakers!

Back to Top