Groene Hart Team Ronde 2

Op 1 november werd de tweede ronde van de Groene Hart Cup gespeeld. Het jongste competitieteam van SG Overschie had dit keer een uitwedstrijd bij de Capelse Schaakvereniging in Capelle aan den IJssel. Het team bestond uit Max (eerste bord), Tibor, Merlijn en Mijntje.

Helaas was er vanwege de regen veel file, waardoor Mijntje niet kon meedoen. Ook kwamen we te laat aan op de plaats van bestemming. Door het te laat arriveren bij de eerste spelronde kreeg de tegenstander een voorsprong van 4-0. Daarnaast kon SG Overschie slechts drie spelers opstellen vanwege het ontbreken van Mijntje. Hierdoor stonden we ook bij de start van de tweede en de derde ronde bij voorbaat al 1-0 achter.

In de tweede ronde won Merlijn nog een partij waardoor uiteindelijk werd verloren met 3-1. In de derde en laatste ronde kon Max ook de winst behalen met een mooie mat door de toren te plaatsen op E3 (Foto volgt). Al met al groeiden de jongens in de wedstrijd. Het was jammer dat er geen herkansing voor de eerste ronde werd aangeboden anders hadden ze wellicht kunnen winnen.Stefan Nelwan

Back to Top