Rentree Groene Hart Cup

Op vrijdagavond 27 september was het zover. Na een inventarisatie door jeugdleider Niels is er weer een jeugdteam van SG Overschie dat meedoet aan de Ron de Jong Groene Hart cup. De Groene Hart Cup is een jeugdcompetitie tussen viertallen van schaakverenigingen uit de groene hart regio. Deelname aan de competitie is voor jeugd tot maximaal 16 jaar.

De competitie werd gezamenlijk afgetrapt in Spijkenisse. Alle teams kwamen voor één keer naar de Boekenberg, de thuisbasis van SV Spijkenisse. Daarna volgt dit schaakjaar een maandelijks bezoek aan één van de deelnemende schaakverenigingen.

Vanuit SG Overschie waren Jane, David, Merlijn en Mijntje afgereisd en klaar voor de start. Als viertal speelden zijn drie rondes in een poule met Berkel en Rodenrijs (3-Torens), Krimpen a/d IJssel en Voorburg.

De uiteindelijke uitslagen van drie gespeelde rondes waren:

Ronde  Partij Uitslag
1  Overschie - Berkel en Rodenrijs 2 - 2
2  Krimpen a/d IJssel - Overschie 3 - 1
3  Overschie - Voorburg 1 - 3

 

Al met al was het een mooie start van de competitie, waarin er 4 punten uit 12 gespeelde wedstrijden zijn behaald. Er was nog geen winst behaald, maar het was een goede leerervaring voor de kinderen. Wij kijken uit naar de volgende keer!

Stefan Nelwan

Back to Top