Knappe Zege Overschie R3

Op 22 februari moest Overschie R3 aantreden tegen Messemaker 1847 R2. Een lastige kluif voor de onzen, want Messemaker was nog zonder puntverlies.

Rond 21.00 uur had ik even tijd om een rondje langs de velden te gaan maken. Martin stond een gezonde kwaliteit voor en dat kon niet lang meer duren. Mooi, want de eerste die klaar zou zijn mocht het verslag schrijven. Jan had een aanval over zich heen gekregen, maar vond zelf dat hij dat wel ging overleven, altijd een geruststellende gedachte. Wil stond een houtje achter met compensatie. D lijn in handen en actieve stukken. Mario, volgens eigen zeggen iet minder en Jurriaan een lichte plus. Daniel ook, Ruud net iets minder en Dick ongeveer gelijk. (zover de beoordeling gaat) Nog weinig van te zeggen.

Een ruim uur later tekende Martin voor het eerste punt naar wat ik dacht in een foutloze partij. Een dag later bleek met de training van Erik dat zwart ergens een kansje had gemist. Het blijft mensenwerk!

Tegen bedtijd (voor mij meestal 23.00 uur) bleken Ruud en Wil helaas erg slecht te staan. Dick, Jurriaan en Jan veel beter, Daniel ook, twee houten voor met opponent met een vrije C pion. Mario had hier en daar volgens de insiders een kans gemist op groot voordeel en was in een naar mijn idee in een mindere stelling terechtgekomen en kreeg een verrassend remiseaanbod. Gezien de stand op de borden prima om aan te nemen.

Daarna ging het opeens snel met de punten. Dick verloor geheel onverwachts in een pionneneindspel met een pion meer. Jammer want hij stond gewonnen. Jan pakt een punt in een prachtige partij met een mooie aanval op de witte monarch. Daarna moest Ruud zijn koning omleggen. Onderweg was hij ergens een stuk kwijtgeraakt. Ook Wil moest de pijp aan Maarten geven. Tussenstand 2,5 – 3,5 met Daniel en Jurriaan nog in de race.

Daniel had inmiddels een dame en 3 pionnen voor tegen een toren. Niet echt spannend derhalve en Daniel schoof het zonder enige problemen uit. Knap gedaan van Daniel en weer winst in een externe partij. (volgens seizoen ook maar in de KNSB en in een viertal meespelen Daniel!)

Jurriaan en zijn tegenstander waren in een redelijke tijdnood gekomen. Jurriaan had 2 lopers en een pion tegen een toren. Toen Jurriaan een 2e pion erbij won doofde de kaars bij wit langzaam. Prima zo als hij onder druk van de klok zijn lopers wist te centraliseren en kon gaan oprukken met zijn pionnen. Voor de pionnen in beweging kwamen gaf zijn tegenstander een kwal cadeau en kon een hand geven. Knappe partij Magnusje!

Eindstand 4,5 – 3.5 Mooi gedaan mannen!!

Ronald Verbeek


De cartoon is een parodie op de bekende cartoons van schaakartiest Andrés Wadalupe. Google zijn naam voor meer informatie!

Back to Top