Feestelijke Seizoenstart

Voor het nieuwe seizoen ligt de lat voor SGO 3 weer een stuk hoger dan het vorige seizoen. Dit doordat de talenten allen weer stappen vooruit hebben gemaakt en dankzij onze sterke aanwinsten Jan en Wil. In de eerste instantie zouden we ook David 2 (v.d. Vloet) in ons team mogen ontvangen, maar deze werd op het laatste moment getransfereerd naar SGO 2. Desalniettemin een flinke stijging van gemiddelde rating waarbij m.i. eindigen in de top 3 een reëel doelstelling is.

?

De eerste wedstrijd begon dan ook feestelijk met een 7,5 - 0,5 overwinning op de schaakbroeders van Sliedrecht 4. Hierbij moet wel vermeld worden dat onze tegenstander het ons ook wel heel makkelijk maakte. Het team bestond vooral uit nog opkomende talenten (de fase waar wij 2 jaar geleden nog in zaten) en was daarmee bij lange na niet opgewassen tegen ons.

De punten vielen dan ook al heel snel. Wil won al snel een Dame waarna hij binnen een uur de pot vakkundig had uitgespeeld. Mario had het op bord 1 ook erg makkelijk aangezien Sliedrecht hun (op papier) slechtste tegenstander op het eerste bord had gezet. Ikzelf had het op bord 7 ook niet zwaar aangezien mijn tegenstander al binnen 10 zetten een loper weggaf en ik daarna nog een paar pionnen kon wegsnoepen. Enkel Jurriaan had het op bord 2 wat zwaarder en moest met een remise genoegen nemen. Ruud en David (Prins) schoven ook lekker over bord en wisten de wedstrijd ook winnend uit te spelen. Enkel Jan en Martin deden er wat langer over waardoor een ‘vroegertje thuis’ er niet inzat. Beiden stonden straal gewonnen, maar moesten het enkel nog afmaken. Martin zat hierin wel telkens onder de minuut bedenktijd waardoor deze pot nog enigszins spannend werd. Uiteraard wist ook deze koele kikker het professioneel uit te spelen.

Al met al een leuke en gezellige avond met lekker Belgisch bier de kantine en Ronald en Hans als trouwe supporters aanwezig. Op naar de volgende pot waarbij we op papier de tegenstander moeten kunnen hebben. Dick heeft al toegezegd mee te willen spelen zal dus zijn (her)debuut gaan maken. Kom allen kijken!

Edwin van Kleeff

Back to Top