Overschie vs Haeghe Ooievaar

In de vooravond van de match tegen Haeghe Ooievaar werd er door de jeugdspelers een koldertoernooi gespeeld en dus hadden ruim 30 deelnemers de grootste lol. Rond 19.45 uur was het toernooit afgelopen en werden er nog prijzen uitgereikt aan de winnaars van de wintercyclus van de jeugdcompetitie.

Gedurende het jeugdtoernooi hadden de eerste Haagse gasten zich al gemeld. Helaas konden er, vanwege omstandigheden, maar 7 spelers van de Haeghe Ooievaar meedoen. Omdat de spelers van SGO talrijk aanwezig waren werd er in goed overleg besloten om een aantal spelers van Overschie met de Haeghe Ooievaar mee te laten doen. Na een toespraak van ondergetekende en enige uitleg van debuterend wedstrijdleider Niels, werd eerst nog de door Monique gemaakte schaaktaart verorberd onder het genot van koffie en thee, alvorens de match kon aanvangen.

Na de eerste ronde, op 14 borden en een bedenktijd van 45 minuten p.p.p.p., had SGO een lichte voorsprong genomen. In de korte pauze werd er door Erik en Niels geïnventariseerd hoeveel spelers er in het 2e bedrijf zouden meespelen. Dat werden 20 spelers die met een bedenktijd van 20 minuten p.p.p.p. aan het werk konden. Roshni en Monique (ons fantastische horecateam) hadden ondertussen gezorgd voor voldoende gezonde hapjes tussendoor. Grappig genoeg eindigde de match in een eindstand van 12-12! Omdat de beker niet doormidden gezaagd kon worden, werd gekeken naar wat de spelers van de Haeghe Ooievaar t.o.v. die van SGO hadden gescoord en de Hagenezen bleken het net een half puntje beter te hebben gedaan, zodat de beker meegegeven kon worden aan Michelle en haar kornuiten.

Leuk om te melden is dat onze beide negentigjarigen Leo en Peter meededen. Leo verloor de eerste ronde nipt van Jaya en wist in de 2e ronde Hans op remise te houden en was daar zeer over in zijn nopjes. Peter speelde 1 ronde mee (met dank aan Marcel voor het halen en brengen) en wist Jasper te verschalken! Aan SGO zijde deden een aantal jeugdtalenten mee en dat is altijd goed om te zien. Good old Dick Bothof kwam ook nog even gezellig langs en wilde alleen even kijken. Maar vanaf volgende week wordt hij weer lid en gaat direct ook meespelen in de meerkamp!

Bij deze wil ik onze vrienden van de Haeghe Ooievaar bedanken voor hun komst en gezelligheid! Hopelijk kunnen wij volgend jaar de beker weer terughalen! Ook alle SGO-ers bedankt voor de aanwezigheid, inzet en gezellige avond!

Ronald Verbeek

Back to Top