Haags Vluggeren

Op zaterdag 24 maart jl. heeft Overschie met twee teams meegedaan aan het HSB Open Rapid Kampioenschap voor Teams, dat mede georganiseerd werd door de Haeghe Ooievaar. Hoewel het toernooi met 8 teams wat klein was, werd het door alle Overschiënaren gezien als een erg leuk en ook een vrij sterk bezet toernooi.

SGO 1, bestaande uit Niels van Diejen (1), Jan de Liefde (2), Edwin van Kleef f(3) en Mario Dirks (4) presteerde helaas niet optimaal. Jan, Edwin en Niels haalden ieder slechts 1,5 punt, waar zeker meer in leek te zitten. Mario speelde daarentegen een uitstekend toernooi op bord 4 en behaalde 4 punten uit zes wedstrijden en mocht daarmee de teamprijs in ontvangst nemen. Proficiat Mario!

SGO 2, bestaande uit Erik Brandenburg (1), Gijs van Dongen (2), Jesse van Dongen (3) en David Prins (4) hebben echter een uitstekend toernooi gespeeld. David die zijn eerste toernooi ooit speelde, haalde een mooie score van 3 uit 7, terwijl Erik topscoorder van het team was met een overweldigende score van 6 uit 7. Daarbij heeft hij geen enkele wedstrijd verloren! Ook Jesse en Gijs haalden mooie scores, waarbij Jesse liet zien over een aardige dosis talent te beschikken. De precieze score heb ik helaas even niet langer op mijn netvlies staan. (red.: De webmaster heeft uit betrouwbare bronnen vernomen dat Jesse beter heeft gescoord dan vader Gijs, die dat dus wellicht nog lang moet horen.)

Uiteindelijk eindigende SGO 1 en 2 respectievelijk op een 7e en een 3e plaats, waardoor we met onze gezelligheid en schaakkwaliteiten toch nog een stempel hebben kunnen drukken op het toernooi. Wellicht dat we volgend jaar met nog meer teams deel kunnen nemen!

Niels van Diejen

Back to Top