Champagne Vooraf!

Wat eerder de kampioenswedstrijd van de 4e klasse had moeten worden, werd door de laatste 2 verliesrondes van Hoeksche Waard een wedstrijd die nog puur voor de formaliteit afgehandeld moest worden. Hierdoor konden wij voorafgaand van de wedstrijd er al een leuk feestje van maken. Voordat er nog maar een pion was aangeraakt, vloeide (met dank aan de familie Verbeek) de champagne al rijkelijk en werden de feestelijke groepsfoto’s gemaakt. Hier werd ook direct een seizoen primeur gemaakt. Dit waren namelijk de eerste ‘goed gelukte (lees scherpe)’ groepsfoto’s die gemaakt zijn. Hulde!

Gezien het team van SGO4 uit 14 man bestaan, mochten dit keer voornamelijk de reserves de sportieve plicht gaan vervullen. Ook waren er 2 debutanten ‘subersub Jasper’ en aanstormend talent ‘Timo’ op de borden aanwezig. De overige borden werden gevuld door Daniel, Alex, Bram, Leo, David en Ricardo. Tegenvaller was dat de tegenstander van Leo niet kwam opdagen. Het eerste puntje was dus direct in de pocket, maar een goeie schuifpartij was uiteraard leuker geweest. Op bord 8 speelde Jasper direct een puike debuutwedstrijd waarbij het speelbeeld flink op en neer ging. Hij verloor 2 pionnen, kwam een stuk voor, verloor later weer een stuk maar kreeg zijn tegenstander wel in een benarde positie. Helaas wist zijn tegenstander hier goed uit te komen waarna deze de pot netjes uitspeelde. Ook debutant Timo kwam een paard voor maar moest later een toren inleveren. Helaas geen extra glans op zijn avond, maar gezien het spel ongetwijfeld een aanwinst voor de toekomst. David mocht op bord 5 zijn 2e wedstrijd voor SGO4 spelen. Ondanks dat het schaakgogme bij hem duidelijk aanwezig is, lukte het hem nog niet om dit om te zetten in punten. Echter zal het een kwestie van tijd zijn totdat de puntjes ook via hem zullen binnenstromen. Onze ervaren Ricardo wist zijn skills in de opening en het middenspel goed te benutten en kwam hierdoor op 2 pionnen voorsprong. Ook het eindspel ging goed, totdat hij in een eeuwig schaak terecht kwam. Jammer, maar wel het eerste halfje voor Overschie. Daniel, Alex en Bram hadden het deze avond het zwaarst. Bram speelde op bord 3 een puike partij. Kwam een houtje voor, maar kwam op de damevleugel (gevaar van links) toch langzamerhand in de problemen. Hij dacht nog even weg te komen met een eeuwig schaak, maar vergat daarbij dat hij zelf schaak stond. Alex had, zoals we gewend zijn ;-), zijn hoofd er niet helemaal bij. Op bord 2 had Alex een sterke tegenstander die in de openingsfase een foutje van hem afstrafte met materiaalverlies. Alex wist nog stug door te spelen en het zijn tegenstander moeilijk te maken. Helaas moest hij aan het einde van de avond toch zijn tegenstander feliciteren. Daniel mocht op bord 1 aanschuiven tegen de ‘op papier’ sterkste tegenstander van de 4e klasse. Na een zeer verdienstelijk spel bleek zijn tegenstander toch iets te sterk. Toch kan hij terugkijken op een zeer goed gespeelde pot.

Ondanks dat we onze laatste wedstrijd met 1,5-6,5 verloren, bleef het natuurlijk een feestelijke avond die tot de late uurtjes doorging.

Back to Top