Koppositie SGO 4

Na onze vrije ronde waren wij helaas onze koppositie kwijtgeraakt aan de schakers uit Hoeksche Waard. Omdat zij al eerder een vrije ronde hadden, stonden we wel gelijk in speelrondes waardoor we een goed beeld van de krachtsverhoudingen hadden. Daar waar we beiden alles hadden gewonnen, hadden onze vrienden uit de Hoeksche Waard iets meer bordpunten. Met het oog op de laatste wedstrijd, waarbij we elkaar zouden ontmoeten, zou dit op weleens de kraker van het seizoen kunnen worden. De verassing was dan ook heel groot toen we voorafgaand van onze wedstrijd hoorde dat Hoeksche waard de dag ervoor haar wedstrijd verloren had tegen subtopper Sliedrecht. Onze 2e mazzel volgde al snel bij het aanmelden van de bordindeling. Het was onze tegenstander namelijk niet gelukt om met 8 man aan de speelborden te verschijnen. Jammer voor Mario, maar met 1-0 aan de wedstrijd beginnen is mooi meegenomen.

De 2-0 volgde al snel op fraaie wijze via de voet van Ricardo. Door het verlies van Martin werd het helaas 2-1, maar dit werd alweer snel goed gemaakt door Daniel omdat zijn tegenstander in een gelijke stelling een toren weg gaf. Aan de andere tafel hadden we het iets zwaarder en was het op de alle borden nog erg onduidelijk. Cor en Ruud stonden ietsje beter, Jurriaan wat minder en ikzelf leek op een verlies af te stevenen. Volgens de bookmakers lagen de kansen ergens tussen de 4-4 a 5-3.

Zelf wist ik als eerst mijn verlies om te draaien en kwam in een gewonnen eindspel terecht. Helaas had ik dit op dat moment niet door en was wegens een minuut speeltijd erg blij met mijn geaccepteerde remiseaanbod. Nadat ik door Mario voor pannenkoek werd uitgemaakt en na het analyseren van de stelling kwam ik er achter dat ik de winst had misgelopen. Gelukkig vocht de rest van het team dapper verder waarna Jurriaan al snel met nog 2 minuten op de klok een remiseaanbod kreeg. Gezien Cor en Ruud beiden een zeer sterke partij speelde waarbij voor beiden inmiddels een remise of winst in het verschiet zat, kon hij dit aanbod niet weigeren. Ook Cor kreeg hierna een remise aangeboden welke hij uit het teambelang gretig aannam. Ruud speelde zijn goede pot met een pion meer, moest de pion weer teruggeven maar kwam daardoor in een gunstig toreneindspel. Hierdoor was het een kwestie van techniek om het af te maken. Met een uitslag van 5,5-2,5 was het een zeer verdienstelijke avond waarbij we met 2 punten voorsprong aan kop zijn gekomen.

Edwin van Kleeff

Back to Top