Wederom Winst SGO 4

Op de wedstrijddag waren we allen, zeer versassend, ruim op tijd om de mannen van Sliedrecht 5 op te wachten. Dit mede zodat we nog even snel de teamfoto konden maken. Ondanks ieders goede inzet, is de foto traditiegetrouw weer mislukt. Gelukkig bleek er 1 goed genoeg te zijn om in het clubblad te plaatsen :)

Op 1 persoon van Sliedrecht na, kwam de tegenstander op tijd opdagen. Het bleken veel jeugdspelers te zijn waardoor Bram zelfs tegen een talentvolle dame van 10 jaar kwam te spelen! Echter, met een teamrating van 1335 tegen 1103, stond ons maar 1 ding te doen. Terwijl we nog op de laatste tegenstander aan het wachten waren, schoven we alvast in dezelfde opstelling aan als de wedstrijd tegen Spijkenisse. De laatste tegenstander kwam gelukkig nog op het laatste moment de zaal binnengerend waardoor we konden aftrappen.

Op het bord van Bram was het gelijk druk. Hij wisselde zijn loper en paard tegen een toren en pion. Hierdoor moest hij wel gelijk flink in de verdediging tegen het talentje van Sliedrecht. Het leek er even op dat hij het onderspit zou delven, maar wist gelukkig nog op tijd uit de benauwde situatie te komen en de wedstrijd winnend af te sluiten. Mario (welke al een paar keer had aangegeven liever niet met zwart te spelen) wist zijn goede vorm niet voort te zetten en verzoop verrassend snel op bord 1. Ricardo, welke tot kort geleden nog zelf onze jeugdspeler was, bleek helaas niet opgewassen tegen de jeugdspeler van Sliedrecht. Na kwaliteitsverlies wist zijn tegenstander zijn vrijpionnen te benutten waardoor Ricardo de strijdbijl moest begraven. Gelukkig waren Martin en Cor weer lekker aan het spelen en leken weer schijnbaar eenvoudig te winnen. Altijd fijn om zulke stabiele spelers in het team te hebben. Ruud kreeg in een gelijke stand een remise aanbod. Na overleg met mij, kwam naar voren dat hij zich sterk voelde en graag door wilde spelen. Helaas resulteerde zijn moedige beslissing wel in een verliespartij voor Overschie. 3-3 was de tussenstand waardoor het nog hachelijk spannend werd. Jurriaan en ik hadden het zwaar waarbij ik vooral flipperkastschaak met mijn tegenstander speelde. Jurriaan was zoals vaak sterk aan de partij begonnen, maar liet zijn tegenstander toch weer terug in de wedstrijd komen. De wedstrijd leek dan ook op een remise af te stevenen. Gelukkig sloeg de vermoeidheid bij onze tegenstanders sneller toe dan bij ons (PK ervaring?) en wisten we beiden de wedstrijd winnend af te sluiten.

De volgende wedstrijd zal een kraker worden tegen Ashtapada 1. Deze zijn vorig seizoen gedegradeerd uit de 3e klasse en zijn op papier dan ook de titelkandidaat. Wel hebben zij de eerste wedstrijd gelijkgespeeld tegen onze tegenstander van vanavond. Dus wie weet wat er nog in het verschiet zit!

Edwin van Kleeff

Back to Top