Eerste Zege SGO 4

Vrijdag 23 september mocht het vernieuwde vierde team aanvangen in bibliotheek Boekenberg ter Spijkenisse waar het vijfde team van de plaatselijke SV ons opwachtte. Geheel toevallig hebben Martin, Mario, Marcel, John, Fokke en ik (Edwin) deze locatie de afgelopen zomer 7x (in 2 weken tijd) bezocht voor het PK Toernooi wat hier plaats vond. Dit uiteraard ter voorbereiden van het nieuwe externe seizoen wat er aan zat te komen. Een vertrouwde locatie dus, wat voor een deel van ons team als een thuiswedstrijd aanvoelde.

Met de PK toernooi ervaring in onze broekzak en de versterking van het team door de aanwezigheid van Ruud en Cor, begonnen we met veel zelfvertrouwen aan de avond. En deze begon gelijk goed. Op bord 8 kwamen wij dankzij onze supersub Alex (welke als invaller fungeerde voor Bram) al snel op een 1-0 voorsprong. Met een stuk achter wist hij op miraculeuze wijze met zijn paard de koning en dame van zijn tegenstander in een vorkje te zetten waardoor deze direct opgaf. Helaas verloor Ricardo op bord 7 vlak daarna waardoor het weer gelijkspel stond. Jurriaan had het op bord 3 ook lastig, maar wist er gelukkig nog een remise uit te slepen tegen een tegenstander met meer schaakervaring dan ons 8 bij elkaar. Mario, welke door zijn fenomenale vorm van de laatste tijd op bord 1 speelt, was deze avond weer lekker op dreef. Tegen de sterkste tegenstander van het team van Spijkenisse had hij weinig moeite, waardoor de man in vorm er weer een overwinning bij kon schrijven. Ook Martin (bord 6) en ik (bord 5) zaten lekker in het spel, waardoor de kansen stegen. Ruud had het op bord 4 in zijn eerste wedstrijd wel iets lastiger en verloor helaas. 2,5 tegen 2.5 was de tussenstand. Nadat Martin (welke tijdens het PK toernooi ook zeer sterk speelde) zijn tegenstander conform planning opzij had geschoven en Cor op bord 2 een remise had behaald, was de overwinning binnen handbereik. Enkel ik was nog aan het spelen tegen de enige vrouwelijke tegenstander van Spijkenisse 5. Met een voorsprong van 2 pionnen was een remise voldoende. Daarnaast had mijn tegenstandster ook nog maar weinig tijd op haar klok, waardoor ze zelf de remise aanbood. Deze nam ik uiteraard zeer gretig aan waardoor de overwinnen voor SGO4 binnen was. 4.5 tegen 3,5 was de einduitslag.

Een goeie, leuke en gezellige avond die ook nog eens vertrouwen pompt voor de rest van het seizoen. 14 oktober mogen we thuis aanvangen tegen het sterke Sliedrecht 5, waarin we zullen zien of het team sterk genoeg is om bovenin mee te kunnen draaien. Wordt vervolgd dus.

Edwin van Kleeff

Back to Top