Het Wonder van Moordrecht

Bij aankomst ter plaatse waren wij enigszins verrast dat de grote zaal al vol zat, maar deze keer niet met schakers. De wedstrijd vond plaats in het kleine aangrenzende zaaltje in het pand. Vanuit de grote zaal was het een gekrakeel van jewelste. De gemeente had nl. in haar wijsheid besloten om een vakantiepark met bungalows te gaan sluiten en aan de aanwezigen te horen was niet iedereen het daar mee eens.

Een van de laatste wedstrijden dat ik op bezoek was bij De IJssel speelde ons 3e team tegen de IJssel 2. Weliswaar wel in de grote zaal, maar toen was de kleine zaal verhuurd aan de plaatselijke kippenfokkerijhouders. (of zoiets) Ook dat bleek toen een gezellige boel. Maar goed, dit terzijde.

Net als afgelopen zaterdag bij SGO 1 kwam SGO 2 maar moeizaam op gang. Rond 21.00 uur kwam supporter Hans langs en stond het duidelijk minder op de borden. Han (1) stond minder, Arnout (2) kon zijn loper op c8 niet goed ontwikkelen en stond gedrukt, Zelf (3) had ik met wit een geïsoleerde pion op d4 die mijn tegenstander naar hartenlust onder schot kon nemen, Jeroen (4) kwam ook passief te staan, bij good old Ronald Ruijtenberg (Ruyt) (5) stond het gelijk, Aad (6) kwam eerst 1 en later 2 pionnen achter, maar had wel actief spel, Ruud-Jan (7) leek iets beter te staan of minimaal gelijk. Niels (8) was niet helemaal goed uit de opening gekomen en leek minder te staan. Een dikke nederlaag leek zich te gaan aftekenen.

Met het verstrijken van de tijd keerde het tij.  Han kreeg een pionnetje terug, Arnout kwam beter te staan, zelf had ik een eindspel bereikt met ongelijke lopers met een pion minder, Jeroen nog steeds onder druk en gaf een kwaliteit cadeau. Bij Ruyt en Ruud-Jan werd de vrede getekend. Aad wist op een onnavolgbare wijze te winnen. Niels kwam beter te staan.

Van de laatste fase heb ik zelf weinig meer meegekregen. Han en Niels wonnen en bij Arnout werd het remise zodat de punten binnen waren. Jeroen verloor helaas en ik had een 2e pion moeten weggeven en verloor ook. Eindstand 4,5 – 3,5 voor de onzen! Een lekker begin van de competitie derhalve.

Back to Top