Koningsdag 2015

Ondanks de slechte weervoorspellingen vooraf bleef de gehele dag de zon schijnen bij een zeer aangename schaaktemperatuur. Helaas waren we een klein beetje later gepland in het Sidelingepark en moesten wij vanaf buiten het terrein onze spullen richting de 3 kramen en diverse kleedjes verplaatsen, zodat we gelijk voor de ganse dag voldoende lichaamsbeweging hadden gehad.

De tombolamannen Serge en Hans, geassisteerd door Dirk, waren een tijdje aan het puzzelen hoe ze de kraam met alle tombolaprijzen konden inrichten. Wel gaat e.e.a. elk jaar weer sneller. Inmiddels waren de andere 2 kramen ingericht als schaakkramen en kon er lekker worden gespeeld onder het genot van het zonnetje en muziek. De verkoop van de loten onder aanvoering van Hans en Ian ging gesmeerd. Ik ben wel bang dat beide in hun slaap nog steeds € 2,- altijd prijs aan het roepen waren.  Bij elk verkocht lot pakte Serge zijn lijst erbij en dat scheelde weer het nodige zoekwerk.

Tijdens deze erg leuke dag kwamen er zo’n 25 leden en jeugdleden met of zonder aanhang een potje schaken, zodat bijna alle borden continue bezet waren. Ook leuk was het dat er een aantal oud-leden, waaronder Chloe en Capan, langskwamen en een paar gaven aan binnenkort weer te komen schaken.  Ik schat dat wij in totaal een 15 a 20 niet- leden aan de borden hebben gehad en daar bleek aardig wat talent tussen te zitten. Zo speelde ik zelf tegen een jongetje van 10 jaar die door een leuke combinatie een stuk van mij won, zodat ik nog alle zeilen bij moest zetten om te keepen. Hopelijk komen er een aantal op korte termijn een kijkje bij ons nemen.

In het park waren veel ouders en kinderen in de weer om de nodige spullen te slijten. Ook waren er voldoende eetkramen en mogelijkheden om een versnapering te halen. Op het podium waren diverse optredens, waaronder van het koor waarvan Mario en Ian lid zijn.

Op het eind van de middag waren bijna alle loten verkocht en kon de boel weer worden ingepakt. Bij deze wil ik iedereen bedanken voor hun aanwezigheid en inzet op deze erg geslaagde dag!

Ronald Verbeek

Back to Top