Gecentraliseerd: Mario Dirks

Deze keer: Mario Dirks.

Van wie leerde je schaken en hoe oud was je?

Toen ik 10 was werd er bij mij op de basisschool een schaakcursus gegeven door Rob de Wild. Ik vond het schaken zo leuk dat ik op de club ben gaan kijken. Daar kreeg ik in het begin les van Niels van Diejen. Later heb ik nog veel les gehad van Ronald Verbeek, Jeroen van de Meer en Erik Brandenburg. Bij de senioren heb ik les gehad van oa Rinus Degeling. Dit zijn mensen die belangrijk voor mij zijn geweest betreft trainingen en nog zijn!

Wat is je mooiste schaakherinnering?

Dat is een lastige vraag, ik heb best veel mooie schaakherinneringen. Ik heb 3 herinneringen die dicht bij mij staan. De eerste was de eerste keer Wijk aan Zee met de club! Dat we de hal binnenliepen en achteraan zaten de grootmeesters! Dat was heel indrukwekkend! Mijn tweede mooiste schaakherinnering was het kampioenschap met het 4e team onder leiding van Edwin van Kleeff. En als derde herinnering was de gedeelde eerste plek op het prinsenstad toernooi, dit was extra bijzonder omdat de prijs door mijn oud-docent Nederlands werd uitgereikt!

Wiens schaakstijl spreekt je het meest aan? ( clubgenoot of bekende schaker)

Ik vind het zelf erg leuk om partijen van Hikaru Nakamura te kijken. Van de club vind ik het erg leuk om partijen van Henk Ochtman of Cor Feelders te bekijken. Kunnen allen heel goed tactisch schaken en ik denk dat ik daar nog veel van kan leren.

Van wie in de club zou je het liefst een keer willen winnen?

Van Rob Hopman, dit omdat ik met snelschaken/rapidschaak al een aantal keer heel dichtbij ben geweest maar dan, of door mijn tijd ging, of een stuk blunderde.

Wat zou je graag nog willen bereiken als schaker?

Dat zijn 2 dingen; ik wil een keer meedoen aan het Tata steel chess mee willen doen en ik zou graag een schaakniveau willen halen dat ik mee kan draaien in de meerkamp A groep.

Tot slot: wat is iets wat de meeste leden niet van je weten?

Dat ik een jaar of 6 geleden eigenlijk een beetje het plezier in het schaken was kwijtgeraakt en er best wel over zat te twijfelen om lid te blijven, maar door de gezelligheid op de club, en door toernooien te gaan spelen ik er weer zin in had om partijen te gaan spelen en weer iets te doen met het schaken.

Back to Top