Het houten paard afgedroogd

RSB beker tegen het Houten Paard op 28 oktober 2022

Bij aankomst in de grote kerk werd mij gevraagd of ik in kon vallen voor de RSB beker. Niet dat er een speler te weinig was, maar Han was ook wedstrijdleider en stelde voor dat ik in plaats van hem zou spelen.
We speelden tegen het Houten Paard dat gemiddeld enkele honderden ratingpunten minder had.
Aan bord 1 speelde Erik een solide partij. Eerst won hij een pion en vervolgens werd de tegenstander steeds verder in de hoek gedrukt. Een soepele overwinning.
Aan bord 2 had Albert een leuke aanval op de koningsstelling. Het liep geen mat, maar Albert mocht wel veel pionnen roven. In het eindspel waren al die pionnen natuurlijk niet tegen te houden.
In mijn partij duurde het lang voordat er materiaal geruild werd. Het openbreken van het centrum leverde een stuk op tegen drie pionnen. De computer beoordeelt dat nog als ongeveer gelijk, maar het speelt veel makkelijker voor degene met het extra stuk. De stelling van mijn tegenstander stortte al snel in elkaar.
Aan bord vier won Arnout een stuk en dat was natuurlijk ook voldoende voor de winst. Zo is het beker avontuur met een vliegende start begonnen. Hieronder nog de links naar de uitslagen en de stand.

Henk Ochtman.
 https://rsb.netstand.nl/pairings/view/675 https://rsb.netstand.nl/scores/index/6

Back to Top