Gaar worden in Delft

Op het open HSB  snelschaakkampioenschap voor clubteams heeft Overschie afgelopen zaterdag met twee teams deelgenomen . Negen voorrondes met 2 partijen tegen dezelfde tegenstander en 3+2 increment, dus 18 partijen. Voor team 1 speelden Johan, Henk, Maurits, Marcel en Dirk Gruijters. Laatstgenoemde is een vriend en oud clubgenoot van Marcel en mocht invallen. Bovengenoemd team plaatste zich voor de a-finale, wat in de lijn der verwachtingen lag ondanks een zeer sterk bezet toernooi. De sympathieke Dirk deed het overigens uitstekend! Johan was tot halverwege beschikbaar, en toen moesten de 4 overigen het alleen bolwerken: eerder konden ze nog alterneren in de poulefase.

Team 2 met Niels, David vdV,  Cor vL en ondergetekend behaalde de doelstelling in de b-finale een verdienstelijke plek in de middenmoot te bemachtigen. Niels was bij ons de grote man, hij scoorde + 1 in de voorronde aan bord 2 en dat is een heel goed resultaat. Cor en ik hadden het zwaar, David scoorde regelmatig maar haalde ook niet de 50%.
Er werd gespeeld zonder langere pauze  dan ben je best gaar na 27 partijen. ( het hadden er 36 kunnen worden, maar dat bleek niet haalbaar binnen het tijdkader)
Leuk om mekaar te zien en bij te praten, veel bekende gezichten te ontmoeten en te schaken zonder druk. Een speciaal dank aan Cor die inviel voor de zieke Mario, Dirk voor zijn invalbeurt - mag hij vaker doen:) - en aan de supporters Jur en Ronald, die kwamen aanmoedigen.

Van de resultaten voor team 1 heb ik weinig meegekregen, Er staat al een kort verslag op de website van DSC, die wordt later nog aangevuld met uitslagen voor de geinteresseerden. 

Wellicht binnenkort weer een toenooitje in de regio? ik hou in ieder geval de kalender in de gaten.


http://www.delftseschaaksite.nl/?type=news&id=6311

Rob





http://www.delftseschaaksite.nl/?type=news&id=6311

Back to Top