Teleurstellende Start SGO 3

Op vrijdagavond 11 oktober mochten we onze eerste competitiewedstrijd spelen tegen de mannen van Barendrecht / IJsselmonde. Lang was hier naar uitgekeken en de verwachtingen van dit seizoen waren hooggespannen. Fluisterend werd er al gesproken of we dit jaar weer eens kampioen konden worden. We staan namelijk inmiddels alweer 2 jaar droog en het wordt wel weer eens tijd voor een feestje vonden we.

Helaas staan we na de eerste competitiewedstrijd weer met alle benen stevig op de grond. De gehoopte kickstart bleef uit na een teleurstellende 4-4. Hierbij mogen we zelfs nog van geluk spreken dat het ene puntje in huis is gebleven. Mogen we schuld leggen bij het feit dat we 3 van onze sterspelers miste? Ja dat mogen we. Hadden we desondanks nog steeds moeten winnen? Ja dat hadden we zeker! De sterkste speler van Barendrecht (of IJsselmonde?) had een rating van 1439 tegenover een gemiddelde rating van 1469 van de onze.

Een extra hoogte- en dieptepunt van de avond was het debuut van aanstormend talent Kris. Vanwege de vele afwezige en geblesseerde mocht hij aanschuiven op bord 8. Lange tijd leek hij zijn droomdebuut te maken. De titel ‘Kickstart voor SGO 3 met droomdebuut Kris’ stond al bijna op papier. Ondanks de vele waarschuwingen om niet te snel te spelen (wat in zijn eerste half uur volgens mij erg goed ging), verviel hij toch in zijn oude patroon en gaf in een gewonnen stelling zijn dame weg. Erg jammer, maar hoort natuurlijk nog bij de jeugdigheid en het leerproces.

Moeten we onze ambitie om kampioen te worden bijstellen? Ik durf het niet te zeggen. Hopelijk durven we het weer te fluisteren nadat we onze aankomende 2 wedstrijden winnend hebben afgesloten.

Edwin van Kleeff

Back to Top