Thijs van Dam Winnaar Jeugd Grand Prix Overschie

Op 15 juni 2019 hield Schaakgenootschap Overschie, voor het eerst in vele jaren, weer eens een open jeugdschaaktoernooi op onze vereniging. De veel besproken ambiance in de Grote Kerk van Overschie en het vanzelfsprekende hoge plafond, zorgde er voor dat het geluid van blije kinderen, trotste ouders en schaakstukken die werden geslagen uren lang door het gebouw heen galmden. Voor ons als vereniging was het een van de vele toernooien die wij organiseren in de maand mei en juni en daarnaast een generale repetitie voor ons open toernooi op 22 juni.

Met 72 kinderen en ongeveer net zoveel ouders, was het toernooi goed bezocht. De 15 vrijwilligers die zich hadden aangemeld, waaronder de nieuwe RSB Jeugdleider Hans van den Beukel deden hun uiterste best om het toernooi zo goed mogelijk te laten verlopen en gesteld kan worden dat dit goed is gelukt. Dit kwam ook voor een groot gedeelte door het geweldige werk wat Philip Westerduin weer van te voren had gedaan, maar ook Hans had vele uren gestoken in de voorbereidingen, waardoor de basis voor het toernooi stond. Er werden uiteindelijk 31 bekers en 6 medailles uitgedeeld, verdeel over 10 groepen.

De grote winnaar van het toernooi was Thijs van Dam, een imponerende vertoning door zowel zijn lengte, als zijn spel. Geen tegenstander kon hem van de punten afhouden en op zijn overwinning was eigenlijk niets af te dingen. Toch ook complimenten voor de anderen in de eerste groep, maar ook het leuke, sportieve en goede spel wat werd vertoond in alle andere groepen.

Als jeugdleider van SGO ben ik blij om te zien hoeveel vrijwilligers, kinderen, maar ook zeker ouders en trainers, veel tijd steken in de ontwikkeling van schaaktalent en daarmee ook de ontwikkeling van de schaaksport in Rotterdam. Er waren kinderen aanwezig uit alle windstreken, waaronder uiteraard Rotterdam ook uit Leiden, Eindhoven en zélfs een deelnemer uit Drenthe. Als SGO bestuur kunnen wij dan ook bijna niet anders, dan stellen dat er volgend jaar wéér een Grand Prix bij ons moet worden gehouden. Hopelijk nog groter, beter en boven alles, nóg leuker. Dank aan alle betrokkenen, in wat voor rol dan ook, voor de ontzettend leuke middag, de geweldige ervaring en de mooie herinneringen. Hopelijk zien we jullie allemaal weer volgend jaar!

Niels van Diejen


?

Back to Top