Tita-overwinning

Beste schaakvrienden,

Op ons één-na-laatste avontuur van dit seizoen mochten we aanvangen tegen de mannen van Hendrik Ido Ambacht. Helaas moesten we het deze keer doen zonder onze sterspeler Verbeek jr. Het voordeel was dat senior wel wilde invallen waardoor er maar sprake was van een geringe verzwakking.

Ikzelf kwam zoals meestal als één van de laatste aan in het topsportcentrum van Hendrik Ido Ambacht (Enkel Jan presteerde het om nog later te komen). Echter maakte ik dit snel goed door in een uurtje mijn tegenstander van het bord te schuiven. Was ik nu zo goed, of mijn tegenstander zo slecht? Ik vrees het laatste. Ook Ruud, welke naast mij zat op bord 8 speelde wederom een puike pot en wist deze een kwartier later in een winstpunt om te zetten waardoor we al gauw aan de bier konden. Ronald op bord 1 had het uiteraard niet zo moeilijk en wist al na 14 zetten te concluderen dat hij de pot winnend zou afsluiten. Een luttele 10 zetten verder zag zijn tegenstander dat ook in. Onze invaller Daniel, welke vorige wedstrijd glansrijk zijn her-debuut maakte, had waarschijnlijk nog wel het beste resultaat van de avond. Op bord 6 wist hij de nummer 7 van de individuele top 10 van deze competitieronde te verslaan. Hopelijk kunnen we deze jongen binnenkort voor minimaal 5 jaar vastleggen! 4-0 was de tussenstand, wat bijna niet meer mis kon gaan. Jan was inmiddels al in een eindspel beland met een 2 pionnen minder, maar een loper extra. Met al zijn ervaring was dit natuurlijk een koud kunstje. Hierna was onze ‘steeds sterker wordende’ Martin aan de beurt. Ook deze keer was hij weer Ti Ta Tovenaar aan het spelen. Hoe die het doet, weet ik niet. Maar met diepe combinaties wist hij zijn tegenstander op bord 3 te verassen waardoor hij ook wederom de volle punt binnen wist te halen. Hou deze jongen in de gaten, want hij zou zomaar nog eens in de top 3 van het individuele klassement kunnen eindigen. Gelukkig is hij al voor de komende jaren vastgelegd voor ons team. 6-0 was de tussenstand. Zou het dan een 8-0 overwinning gaan worden? Wil had een mindere dag en moest zijn tegenstander als meerdere erkennen. Daarnaast hadden we nog onze topper Mario op bord 2 zitten, maar helaas (ik citeer Mario) speelde hij als een natte dweil. Hebben we allemaal weleens last van en kan gebeuren.

Al met al toch een mooie 6-2 overwinning waardoor het hakkuh op f7 lied best ingezet had kunnen worden. Aankomende wedstrijd is de laatste ronde waarbij we nog kans maken op een 3e en (met een klein wonder) zelfs nog op een 2e plek. Komt dat zien!

Groetjes Edwin

Back to Top