Nipt Verlies SGO R3

Afgelopen vrijdag moest Overschie R3 voor de 3e ronde aantreden tegen het sterke De IJssel R2. Na twee uitwedstrijden zou dit onze eerste thuis show worden. De verwachtingen waren van tevoren dan ook hoog gespannen.

Edwin had een creatieve opstelling uit zijn hoge hoed getoverd waarbij hij zichzelf op bord 1 had geplaatst. Martin speelde op bord 7 een partij waarbij zijn tegenstander het hem behoorlijk moeilijk maakte. Zelfs zo moeilijk dat hij na hardnekkig tegenstand de handdoek in de schaakring moest gooien. Om tien uur stonden we helaas al met 0-1 achter. Ik zelf gaf op bord 5 door een zetverwisseling een pion weg. Met wat stukken ruilen en gebruikmakend van de open torenlijn kon ik afwikkelen naar een eindspel waar voor beide spelers geen eer meer aan te behalen viel en moesten we berusten in een remise. Stand 0,5 – 1,5 David speelde een aardige partij op bord 8 maar kwam helaas 2 pionnen achter. In de tussentijd was Mario op bord 4 bezig om zijn tegenstander langzaam maar zeker richting een verliespunt te jagen. Ruud op het naast gelegen bord 3 kwam een kwaliteit achter en probeerde nog met allerlei trucs het spel van zijn tegenstander te ontregelen. Helaas moet David opgeven en keken we tegen een 0,5 -2,5 achterstand aan. Wil speelde weer als vanouds maar moest toch toestaan dat zijn tegenstander een vrijpion kreeg. Mario begon aan de afsluitende knock-out en haalt met een fraaie aanval op de koningsvleugel het eerste punt binnen. Stand is dan 1,5 – 2,5.

Edwin speelde een puike partij op het eerste bord. Het leek zelfs alsof hij iets beter kwam te staan maar uiteindelijk moest die toch berusten in een remise. Jurriaan op 2 bezorgt zijn tegenstander een geïsoleerde pion en komt steeds beter te staan. Ruud moet na dat zijn trucen doos leeg was het hoofd buigen en het punt aan zijn tegenstander laten. Wil wint op een mooie wijze de pion terug en moet jammer genoeg ook met een halfje genoegen nemen. Stand is 2,5 – 4,5.

Alleen Jurriaan is nog bezig. Hij bekroonde hiermee een mooie goed opgebouwde partij met een vol punt. Hiermee kwam de eindstand op 3,5 – 4,5 voor De IJssel. Tijdens de eerste helft van de avond was de verwachting volgens sommige clubleden dat het verschil groter zou zijn. Dus ondanks het verlies kunnen we terugkijken op een goede wedstrijd.

1 februari wacht ons pas weer een nieuwe tegenstander: Moerkapelle uit. Altijd lastig. Ze staan bovenaan maar met onze vechtlust zijn we daar zeker niet kansloos. We hebben geen Haags kwartiertje maar een Overschies uurtje waar we de punten gaan halen.

Jan de Liefde

Back to Top